Slik velger du gulvet som passer aller best til boligen din

Alle boliger er unike, ikke minst som følge av at alle familier har helt unike behov og ønsker. Det gjelder også når du skal velge gulv, det kan være utfordrende å navigere i det gigantiske utvalget av ulike produktkategorier og design.

Mange ulike kategorier gulv

Det kan være greit å sette seg godt inn i hvilke kategorier som finnes på markedet.

  • Parkett er et standardvalg for mange, og dette gulvet i tre er et trygt valg i mange oppholdsrom. En god parkett kan dessuten slipes underveis i gulvets levetid.

  • Laminat har blitt et alt mer aktuelt valg i mange forskjellige rom, med alternativer som er både robuste og vakre. Godt laminat er vanskelig å skille fra «ekte» tregulv.

  • Såkalte vinylgulv finnes i flere ulike varianter, både som fliser, bord og større formater på rull. Gode vinylgulv er utrolig slitesterke, samtidig som du kan velge fritt blant farger og mønstre.

  • Fliser og steinmaterialer er et godt alternativ i for eksempel inngangsparti eller andre rom med mye gangtrafikk, samtidig som fliser også kan være spennende i både kjøkken og stue.

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvilket gulv som er riktig valg, ofte vil en kombinasjon av ulike gulv i forskjellige rom være en fornuftig løsning.

En gjennomført stil med flere gulv

Når man tar som utgangspunkt at det er smart å kombinere flere ulike gulv i en bolig, er det viktig å skape en gjennomført stil. For eksempel kan flere ulike design basert på tre skape et forvirrende uttrykk hvis de ikke er samkjørt, så det er viktig å ha et forhold til hva som henger sammen og hva som skaper kontraster.

Derfor er det også viktig å se på gulvene i boligen som en helhet. Det er særlig aktuelt når du skal velge et nytt gulv til bare ett eller noen få rom, da må gulvet passe inn.